RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SITE/Al-Ekhlaas Internet Forum

Nytt terrorvarsel fra bin Laden

Sist oppdatert:
Osama bin Laden truer med streng straff for Muhammed-karikaturer.

Al-Qaida-lederen Osama bin Laden kom sent onsdag kveld med streng kritikk av både EU og paven. Det melder nyhetsbyråene Associated Press (AP) og Reuters.

I en 5 minutter og 3 sekunder langt lydopptak, slår bin Laden hardt ned på EU for å tillate publisering av karikaturtegninger av profeten Muhammed.

(Artikkelen fortsetter etter videoen)

223358

- Tegningene er en del av et korstog, sier bin Laden i meldingen, og beskylder paven for å være involvert i karikaturpubliseringen.

Det var danske Jyllands-Posten som først publiserte karikaturene i september 2005.

- Dere gikk over streken
En stemme som skal tilhøre bin Laden beskriver europeiske angrep på kvinner og barn, men fortsetter med at disse blekner i forhold til karikaturene.

- Dere gikk over streken med deres vantro og gikk vekk fra all moral i krig da dere trykket disse fornærmende tegningene. Dette er deres største og farligste feiltrinn, sier han ifølge AP på lydopptaket.

Bin Laden fortsetter med å advare alle europeere om at en reaksjon vil komme.

- Det vil bli en reaksjon dere kan se, og ikke bare noe dere hører. Og la våre mødre sørge over oss hvis våre guddommelige budbringere ikke er seirende, sier bin Laden.

Markerer Irak-invasjon
USA markerer i dag at det er fem år siden invasjonen av Irak startet og det er trolig i forbindelse med dette at Al-Qaida-lederen bin Laden nå varsler nye terrorhandlinger.

Ifølge de to nyhetsbyråene lød forhåndsannonsen av meldingen fra bin Laden ordlyden: «Urgent, very soon by the will of God. The response will be what you see, not what you hear"

Det er det amerikanske terrorovervåkningstjenesten SITE som har fanget opp advarselen som dukket opp på al Qaida-nettstedet Al-Ekhlaas Internet Forum.

Meldingen fra bin Laden er den første siden slutten av desember 2007 da han advarte sunnimuslimene i Irak mot å slåss mot Al-Qaeda og lovte samtidig nye angrep på Israel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere