*Nettavisen* Nyheter.

Nytt tilfelle av fugleinfluensa

Foto: Scanpix/Reuters

Kina har oppdaget enda et tilfelle av fugleinfluensa-viruset. Samtidig døde nok en person i Indonesia som følge av viruset.

25.10.05 08:18

2100 gjess skal være smittet i Kinas østlige provins, Anhui. Det varsler en FN-talsmann ifølge Reuters.

- Mer enn 550 fugler har dødd og rundt 45.000 er nå smittet i Kina, sier Noureddin Mona i FNs mat- og landsbruksorganisasjon mandag. Området hvor det siste tilfellet er oppdaget har til nå vært isolert i en 5 km radius.

- Vi er svært bekymret for dette, sier Mona til Reuters.

Frykt i Europa
Verdens helseorganisasjon (WHO) sier at H5N1-viruset er endemisk i fjærkre i Kina og store deler av Asia. Ifølge organisasjonen er det kun et spørsmål om tid før den utvikler seg til et virus som smitter mellom mennesker.

Også i Russland ble det meldt om flere tilfeller av fugleinfluensa mandag. Mange frykter nå at viruset vil spre seg over hele Europa.

Fire død i Indonesia
Mandag varslet indonesiske helsemyndigheter at en 23 år gammel mann fra Vest-Java døde som følge av fugleviruset. Det fryktede viruset har nå krevd fire menneskelig i Indonesia.

23-åringen ble sent i september innlagt på sykehus og døde kun to dager senere. En lab i Hong Kong bekreftet mandag at testresultatene viste at fugleinfluensa var dødsårsaken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.