RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt valg i Danmark utlyses trolig neste uke

48 år gamle Thorning-Schmidt ble Danmarks første kvinnelige statsminister etter valget høsten 2011.
48 år gamle Thorning-Schmidt ble Danmarks første kvinnelige statsminister etter valget høsten 2011. Foto: Franck Fife (Scanpix)
Sist oppdatert:
Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt vil sannsynligvis neste uke utlyse valg, ifølge kilder tett på statsministeren.

Den danske avisen Politiken skriver at Reuters tilsynelatende er de som har de beste kildene i Statsministeriet på nåværende tidspunkt, og viser til at meldingen om nyvalget så langt ikke er bekreftet av dansk presse.

Valget på nytt Folketing holdes vanligvis tre uker etter at det er skrevet ut av statsministeren.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt fra Socialdemokraterne har gjort det bra på meningsmålinger tidligere i vår, noe som har satt fart i spekulasjonene om at et valg i Danmark er nært forestående. Den sittende regjeringens mandat går formelt ut den 14. september 2015.

Socialdemokraterne fikk 24,2 prosent på en måling den 18. mai, noe som er en liten tilbakegang, men partiet ville likevel ha endt opp med 44 representanter i Folketinget, det samme som i dag.

Samlet fikk den røde blokken i dansk politikk støtte fra 45,2 prosent av velgerne, mens de borgerlige partiene fikk støtte fra 54,5 prosent i målingen.

48 år gamle Thorning-Schmidt ble Danmarks første kvinnelige statsminister etter valget høsten 2011.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere