RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt velger-sjokk for Bush

Sist oppdatert:
Bare fire av ti velgere mener at George W. Bush gjør en god jobb. Det er den laveste oppslutningen siden Bush ble president.

I undersøkelsen fra New York Times og TV-stasjonen CBS, mener 51 prosent av velgerne at presidenten gjør en dårlig jobb. Bare 42 prosent synes han gjør en god jobb. Det er den laveste oppslutningen for president Bush siden han ble valgt i november 2000, skriver New York Times.

Tallene er dårlig nytt for Bush fire måneder før valget. 45 prosent av de spurte har et negativt inntrykk av presidenten, mens hele 57 prosent spurte mener USA er på vei i feil retning.

For George W. Bush er tallene dramatiske. I løpet av de siste 25 årene har ingen president med så lav oppslutning på vårparten i valgåret greid å vinne valget. Faren George H. W. Bush hadde 34 prosent oppslutning på denne tiden i 1992.

Tviler på Kerry
Men demokratenes presidentkandidat John Kerry har heller ikke grunn til å juble. Til tross for velgernes skepsis overfor Bush, greier ikke Kerry å utnytte situasjonen. Hele 40 prosent av de vel 1000 deltakerne i undersøkelsen har ingen mening om Kerry. Blant de som har gjort seg opp en mening, mener over halvparten at Kerry sier det han tror folk vil høre.

Hadde det vært valg i dag, ville 45 prosent av de spurte foretrukket Kerry, viser meningsmålingen, mens 44 prosent ville stemme på Bush. Dersom den uavhengige kandidaten Ralph Nader tas med, får Bush 43 prosent oppslutning mot 42 til Kerry.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere