RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nyttår verden over

Sist oppdatert:
2006 er her! Allerede klokken 13 lørdag kunne innbyggerne på Fiji lykkeønske hverandre med det nye året. Klokken seks søndag morgen norsk tid feiret newyorkerne det nye året. Se bilder og les om feiringen verden over.

Aller først kommer hver nye dag og hvert nye år til Fijis tredje største øy Taveuni, som krysser meridianen.

Øyriket i Stillehavet ligger 11 timer foran Norge – og etter Fiji kommer nyttårsfeiringen til nye land på rekke og rad.

Se bilder fra nyttårfeiringen verden over nederst i artikkelen!

Her kan du lese alt om året som gikk!

PS! Send oss dine bilder fra nyttårsfeiringen: Send mms-bilder til 1984. Kodeord: NATIPS. Bilder kan også sendes tilvaktsjef@nettavisen.no.

Spektakulært i Sydney
Sydney i Australia er, sammen med byer som Valparaiso, New York og Paris, blant de heteste feriemålene for nyttårsturister fra hele verden, også fra Skandinavia.

Allerede fra rundt klokken 22 lokal tid – klokken 12 norsk tid – begynte feiringen i operabyen, og klokken 14 norsk tid kunne rundt 1700 utkommanderte politifolk og hundretusener australier og tilreisende endelig sprette champagnen.

- Dette er bedre enn noe hjemme, utbrøt engelske Andrew Coomer (21) til Associated Press (AP).

Vold i Irak
Volden tiltok årets siste dag i Irak. Minst 20 mennesker ble drept i en rekke bombeangrep og skyteepisoder. Amerikanske soldater ble underholdt av en stjerne fra det amerikanske Idol som del av nyttårsfeiringen.

I et nyttårsbrev til soldatene la USAs president George W. Bush vekt på at irakerne hadde brukt stemmeretten tre ganger i 2005, og at også folket i Afghanistan har avgitt stemmer i valg.

«I det kommende året vil USA fortsette å støtte disse unge demokratiene og hjelpe til med å legge grunnlaget for fred for våre barn og barnebarn», skrev Bush i brevet, ifølge AP.

Bilbranner i Frankrike
Ungdommer kastet steiner på brannfolk og brant opp flere hundre biler i spredte tilfeller av opptøyer nyttårsaften. Fransk politi hadde storutrykning for å hindre at feiringene skulle komme ut av kontroll: omkring 25.000 politifolk var på vakt.

Bilbrannene skjer hver nyttårsaften i Frankrike, men i år var politiet spesielt forsiktige på grunn av bølgen med opptøyer og bilbranner i slutten av oktober. Unntakstilstanden utløst av disse opptøyene gjelder fremdeles i Frankrike, melder AP.

Hundretusenvis i New York
Flere hundre tusen feststemte mennesker var samlet på Times Square i New York for å se den berømte Waterford-krystallkula deise ned det siste minuttet i 2005.

Midt på dagen lørdag hadde politiet stanset trafikken langs teatergata Broadway og i andre gater rundt plassen, som har vært åsted for New Yorks offisielle nyttårsmarkering i mer enn 100 år.

Mange kom tidlig på dagen for å få best mulig utsikt av kulas fall. Krystallkula veier et halvt tonn og er pyntet med 504 krystalltriangler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere