RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nyvalg i Danmark 8. februar

Foto: Heiko Junge (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Danskene går til valgurnene 8. februar, kunngjorde statsminister Anders Fogh Rasmussens parti Venstre i en pressemelding tirsdag. Allerede tirsdag kveld møtes hovedmotstanderne til tv-sendt valgduell.

Statsministeren legger fram partiet Venstres valgkampprogram klokken 14 tirsdag. Ifølge Ekstra Bladet satser Venstre på en massiv innsats for forskning og utdanning fram mot år 2010, samt bedrede vilkår for barnefamiliene.

Det er allerede planlagt valgdueller mellom hovedmotstanderne. Statsminister Anders Fogh Rasmussen møter sosialdemokratenes leder Mogens Lykketoft til tv-duell klokken 19, og deretter til duell i DR, melder nyhetsbyrået Ritzau.

Fogh Rasmussen kan ifølge de siste meningsmålingene være trygg på å fortsette som statsminister. En måling fra Gallup gir Venstre en fremgang på to mandater til 57, mens De konservative ligger an til å få en tilbakegang på to mandater, til 14.

Det danske folketingsvalget kolliderer med dronning Margrethes varslede statsbesøk til Mexico. Besøket, som varer fra 7. til 11. februar, ble bekreftet så sent som mandag. Det er vanlig at dronningen er i Danmark under folketingsvalg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere