RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama: - Bruk av «nigger» er ikke målestokken

BRUKTE N-ORDET: Barack Obama fikk oppmerksomhet for bruk av ordet «nigger» da han talte om rasismen i USA.
BRUKTE N-ORDET: Barack Obama fikk oppmerksomhet for bruk av ordet «nigger» da han talte om rasismen i USA. Foto: Jonathan Ernst
Sist oppdatert:
President Barack Obama tok oppgjør med rasismen i USA. - Er fortsatt en del av vårt DNA.

WASHINGTON (NTB-AFP): President Barack Obama tok «n-ordet» i sin munn da han i et intervju slo fast at USAs kamp mot rasisme er langt fra over.

Kirkemassakren der ni afroamerikanere ble drept i Charleston sist uke viser at amerikanere fortsatt har et langt stykke å gå i oppgjøret med USAs rasistiske fortid, mener Obama.

Presidenten fikk mye oppmerksomhet for uttalelsene i podkasten «WTF with Marc Maron» mandag. Obama brukte nemlig ordet «nigger», som er så omstridt at de fleste amerikanere ikke tør ytre det og isteden nøyer seg med det kjente begrepet «the N-word».

– Det er uomtvistelig at raserelasjoner er blitt betydelig forbedret gjennom min og deres levetid, og at muligheter har åpnet seg, at holdninger har endret seg, sa presidenten.

– Det som også er sant, er at arven etter slaveriet, Jim Crow, institusjonell diskriminering i nærmest alle deler av livet, det kaster en lang skygge og er fortsatt en del av vårt DNA. Vi er ikke kurert, fastslår Obama og utdyper:

– Det handler ikke bare om at det ikke er høflig å si «nigger» offentlig. Det er ikke målestokken på om rasisme eksisterer eller ikke. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere