RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama: – Clinton vil bli en ypperlig president

Tidligere utenriksminister Hillary Clinton fotografert under en pressekonferanse i FN i mars.
Tidligere utenriksminister Hillary Clinton fotografert under en pressekonferanse i FN i mars. Foto: Mike Segar (Reuters)
Sist oppdatert:
I dag er det ventet at Hillary Clinton vil kunngjøre sitt presidentkanditatur. Obama sier Clinton var en imponerende kandidat i 2008, og mener hun ville blitt en ypperlig president.

Den rause omfavnelsen fra USAs nåværende president kom kvelden før Clinton er ventet å kunngjøre at hun vil forsøke å bli Demokratenes presidentkandidat i 2016.

Tidligere førstedame Clinton tapte for Obama i nominasjonsvalget i 2008 og ble siden Obamas utenriksminister.

– Hun var en formidabel kandidat i 2008. Hun var en viktig støttespiller for meg i valget. Hun var en utmerket utenriksminister. Hun er min venn, og jeg tror hun ville blitt en ypperlig president, sa Obama under en pressekonferanse i Panama by.

Fakta: Hillary Clinton

Klikk for å åpne faktaboksen
 
  • Regnes som favoritt til å bli Demokratenes presidentkandidat i 2016, men har ikke bekreftet at hun stiller.
  • Utenriksminister i Obamas regjering fra januar 2009 til februar 2013.
  • Tapte kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat i 2008 for Barack Obama.
  • Fra 2001 til 2009 senator for delstaten New York.
  • USAs førstedame fra 1992 til 2001 da ektemannen Bill Clinton var president. De har datteren Chelsea.
  • I 1993 ga ektemannen henne ansvaret for å utarbeide et forslag til helsereform, som ble stoppet av Republikanerne i Kongressen året etter.
  • Jurist fra Yale University. Partner i et advokatfirma i Little Rock 1978 – 1993.
  • Født 26. oktober 1947 i Chicago.

Mulig Twitter-melding

67-årige Clinton er ventet å kunngjøre sitt kandidatur på sosiale medier. Dermed setter hun strek for langvarige spekulasjoner om at hun igjen vil prøve å bli landets første kvinnelige president.

Kunngjøringen kan komme til å bli meddelt på Twitter og deretter fulgt av en kampanjevideo som belyser hennes tanker om økonomisk politikk, ifølge amerikanske medier, som siterer kilder nær 67-åringen.

Det er ventet at valgkampen hennes vil motta mye pengestøtte fra støttespillere som lenge har ventet på at Clinton skal komme tilbake til presidentkampen.

Les også:Hillary Clinton tar første skritt mot valgkampen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kongresskvinne Carolyn Maloney snakker under et støttearrangement for Hillary i New York lørdag. Foto: Darren Ornitz / Reuters NTB scanpix

Oppfordret til samarbeid

Lørdag slo 67-åringens valgkampteam seg ned i Clintons hovedkvarter i Brooklyn i New York. Der skal den kommende lederen Robby Mook ha oppfordret de andre medlemmene til samarbeid i de kommende månedene.

– Vi er en mangfoldig og talentfull familie og vi støtter hverandre, var budskapet fra Mook, ifølge avisen Politico. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere