RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama: – Ingen konkrete planer om Syria-angrep

USAs president Barack Obama.
USAs president Barack Obama. Foto: Larry Downing (Reuters)
USAs president Barack Obama sier han foreløpig ikke har lagt noen konkrete planer for angrep mot IS-opprørere i Syria.

– Vi har ikke lagt opp noen strategi ennå, sa Obama under en pressekonferanse torsdag.

Han fortalte at de fremdeles jobber med å utvikle en plan for hvordan situasjonen i Syria skal håndteres. Og at den inneholder en rekke mulige militære tiltak. Obama avviste at en avgjørelse om å utvide luftangrepene i Nord-Irak til andre områder er nært forestående.

Presidenten påpekte videre at USA ikke er tvunget til å velge mellom Syrias president Bashar al-Assad og de ytterliggående opprørerne i Den islamske staten (IS), også kjent som ISIL, som kjemper mot Assad-regimet.

Obama har besluttet å sende utenriksminister John Kerry til Midtøsten for å forsøke å samle støtte i regionen til en felles innsats mot IS-opprørerne som herjer i Syria og Irak.

– Jeg er oppmuntret av at land i regionen som ikke alltid er enige om andre ting, i stadig større grad erkjenner at ISIL er en trussel mot dem alle. Og jeg har bedt Kerry reise til regionen for å fortsette å bygge den koalisjonen som trengs for å møte denne trusselen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere