RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama åpner for oljeboring i Arktis

GRØNT LYS: President Barack Obamas regjering har gitt grønt lys til å la oljeselskapet Shell bore etter olje i havområdene vest og nord for Alaska.
GRØNT LYS: President Barack Obamas regjering har gitt grønt lys til å la oljeselskapet Shell bore etter olje i havområdene vest og nord for Alaska. Foto: Kevin Lamarque (Reuters / NTB Scanpix)
Avgjørelsen ses på som et nederlag for miljøbevegelsen.

WASHINGTON (NTB): President Barack Obamas regjering har gitt grønt lys til å la oljeselskapet Shell bore etter olje i havområdene vest og nord for Alaska.

Shell Gulf of Mexico har fått grønt lys med enkelte betingelser, melder New York Times. Prosjektet skal etter planen starte allerede i sommer.

Oljeindustrien har i flere år forsøkt å få åpnet havområdene for oljevirksomhet, siden det antas at det kan være store olje- og gassforekomster der. Avgjørelsen ses på som et nederlag for miljøbevegelsen, som blant annet har pekt på faren med oljeboring i de svært krevende arktiske farvannene.

Innenriksdepartementets talskvinne Abigail Ross Hopper sier regjeringen har hatt en alvorlig tilnærming til en nøye vurdering av letingen i Tsjuktsjerhavet.

– Når vi nå går videre, vil all letevirksomhet offshore måtte innfri strenge sikkerhetskrav, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere