RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BER OM UNNSKYLDNING: Barack Obama.
BER OM UNNSKYLDNING: Barack Obama. Foto: Jonathan Ernst (Reuters / NTB scanpix)

Obama ber om unnskyldning for bombing av sykehus

Sist oppdatert:
Beklager bombingen av Leger Uten Grenser i Afghanistan.

NEW YORK (Nettavisen): 22 mennesker døde da et sykehus i Kunduz i Afghanistan, som ble drevet av Leger Uten Grenser (MSF), ble bombet av det amerikanske militæret 3. oktober.

- Vi prøvde å se inn i en av de brennende bygningene. Jeg klarer ikke å beskrive det som var der inne. Det finnes ikke ord for hvor grusomt det var. På overvåkingsposten lå seks pasienter og brant i sengene sine, fortalte sykepleier Lajos Zoltan Jecs på organisasjonens nettsider, ifølge NTB.

Ifølge MSF pågikk bombeangrepet i over en time, til tross for at både afghanske og amerikanske militærtjenestemenn ble varslet om at angrepet gikk utover feltsykehuset deres.

USAs forsvarsledelse har i ettertid blitt kraftig kritisert for å forandre forklaring flere ganger.

Så sent som tirsdag nektet Det hvite hus å komme med en offentlig beklagelse og henviste i stedet til granskinger som er igangsatt.

Onsdag skiftet Det hvite hus holdning.

- Når USA gjør feil, er vi ærlige om det. Vi må ta ansvar for dette, sier pressesekretær Josh Earnest i Det hvite hus, ifølge Washington Times.

- I morges snakket president Barack Obama via telefon fra det ovale kontor med Leger Uten Grensers internasjonale president Joanne Liu for å be om unnskyldning og gi uttrykk for sine kondolanser til Leger Uten Grensers stab og pasienter, som ble drept og skadd når et bombeangrep fra amerikanske styrker ved en feil traff et av deres feltsykehus i Kunduz.

Obama skal også ha beklaget hendelsen overfor Afghanistans president Ashraf Ghani.

General John Campbell, som leder de amerikanske styrkene på 9800 soldater i Afghanistan, sa lørdag at bombeangrepets intensjon var å beskytte amerikanske styrker som angivelig var under angrep fra Taliban.
Nå tar USA ansvar for hendelsen.

22MENNESKER DØDE da amerikanske styrker 3. oktober bombet dette sykehuset i Kunduz, som ble drevet av Leger Uten Grenser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere