RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama beskyldes for utroskap

Foto: JONATHAN ERNST (REUTERS)
Sist oppdatert:
Tabloidavisen som felte John Edwards har presidenten i siktet.

Den amerikanske skandale-tabloiden National Enquirer melder at president Barack Obama skal ha hatt en affære med Vera Baker, som tidligere har arbeidet med å reise penger i forbindelse med Obamas kampanjer.

Den påståtte affæren skal ha skjedd for seks år siden. Avisen skriver at en limousinesjåfør i hemmelighet skal ha kjørt Baker til Obamas hotell. Det heter også at overvåkningsvideo fra hotellet kan komme til å gi «udiskutable bevis».

Til tross for at Baker tidligere har insistert på at det ikke skjedde noe som helst, skriver National Enquirer at Obamas motstandere graver i saken og at de skal være villige til å betale en million dollar for informasjon.

Saken blir av flere bloggere og kommentatorer avvist som pølsevev fra ende til annen. Det vises også til at de samme ryktene verserte under Obamas presidentkampanje. Og de fleste medier med et mindre lurvete rykte enn National Enquirer, omtaler ikke saken.

Men saken illustrerer allikevel hvilket dilemma tradisjonelle medier nå står overfor.

Flere skandaler
En ting er at en sexskandale knyttet til verdens mektigste mann er et skup uten like. En annen er at ingen lenger kan ignorere National Enquirers reportasjer om politiske sexskandaler.

Grunnen er at det var denne avisen som effektivt avsluttet den politiske karrieren til tidligere visepresidentkandidat John Edwards, da den gjennom omfattende gravejournalistikk avslørte at han var utro mot sin kreftsyke kone og fikk et hemmelig barn med elskerinnen, noe han lenge benektet. Edwards skal også ha bedt en tidligere assistent om å påta seg farskapet.

Også da holdt tradisjonelle medier lenge fingrene fra fatet.

Avisen kom også i løpet av forrige presidentvalg med saken om at Sarah Palins datter var gravid, og den har avdekket at menneskerettsaktivisten, politikeren og baptistpastoren Jesse Jackson har et barn utenfor ekteskap.

Samtidig har tabloiden ofte bommer helt på mål og blitt saksøkt ved en rekke anledninger.

En ting er imidlertid sikkert, og det er at tabloiden håver inn på saken. Trafikken til National Enquirers nettside har den siste uken steget med hele 730 prosent, ifølge Alexa.

Monicagate
Også den største presidentskandalen de siste årene er det andre enn tradisjonelle medier som har avdekket.

Da Bill Clintons utroskap med Monica Lewinsky sprakk i 1998 var det Matt Drudges Drudgereport som kom med den første saken. Hele ni dager etter at katten var ute av sekken kom Clinton med sitt kraftige utfall der han avviste at det skulle være noen affære. Noe som altså viste seg å være feil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere