RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama erklærer seier

Foto: Olivier Douliery (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Ny økonomireform inneholder 90 prosent av presidentens egne forslag.

Etter mer en to uker med omstridte forhandlinger, ble Husets og Senatets lovgivere fredag enige om en avtale om den mest omfattende omskrivningen av finansielle regler siden depresjonen, skriver Los Angeles Times.

De endelige detaljene, som inkluderer etablering av et byrå for å beskytte forbrukerne i det finansielle markedet og nye forskrifter for å redusere risikoen av store banker og begrense deres handel av komplekse derivater, ble utarbeidet i en 20-timers økt som begynte torsdag morgen amerikansk tid.

Etter at forhandlerne nådde enighet om det nye regeltilsynet erklærte Obama seier, skriver AP.

Fornøyd president
Tjenestemenn fra Obama-administrasjonen har bistått megleren i å komme frem til en avtale som handler om å tvinge bankene til å legge av seg lukrativ handelsvirksomhet. Lovgivningen berører et bredt spekter av finansielle transaksjoner - alt fra småbeløp til komplekse verdipapirer.

Da Obama snakket med pressen idet han forlot Det hvite hus, for å delta på et økonomisk toppmøte med verdensledere i Canada, sa presidenten at han var tilfreds med Kongressens arbeid, og at avtalen inkluderte 90 prosent av hva han selv hadde foreslått. Han sa at avtalen, som lages i kjølvannet av finanskrisen, representerer den tøffeste økonomiske overhalingen siden den store depresjonen.

Holder Wall Street ansvarlig
- Vi har alle sett hva som skjer når det er mangelfull oversikt og utilstrekkelig åpenhet på Wall Street. Reformene som nå er på vei gjennom i Kongressen vil holde Wall Street ansvarlig slik at vi kan bidra til å forhindre en økonomisk krise som den vi fortsatt kommer oss etter, sa Obama ifølge AP.

Obama vil nå diskutere regelverket med andre ledere under møtet i Toronto, Canada. Dette fordi han mener finanskrisen beviser at verdensøkonomier er knyttet sammen.

Vil samordne G20
Bare timer etter at det ble enighet mellom amerikanske lovgivere om den største reformen av økonomisk regulering siden den store depresjonen på 30-tallet, har Obama bedt om at G20 trekker sammen for å fremme økonomisk vekst. Presidentens budskap er at «verdens økonomier er uløselig knyttet sammen», skriver BBC News.

Obama sier G20 har gjort fremskritt i sine to siste møter som svar på «den verste økonomiske krisen i vår tid».

- Med denne helgen i Toronto håper jeg vi kan viderebygge denne utviklingen ved å samordne vår innsats for å fremme økonomisk vekst, å forfølge en økonomisk reform, og å styrke den globale økonomien, sier Obama ifølge BBC News.

Lørdag starter G20 et todagers toppmøte i Toronto.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere