Gå til sidens hovedinnhold

Obama: – Florida-massakren var en terrorhandling

Massakren i Florida var en terrorhandling og en handling som var drevet av hat, fastslår president Barack Obama.

I en tale søndag omtalte han skytemassakren som «brutale drap» og en «grusom massakre».

I en tale søndag omtalte han skytemassakren som «brutale drap», en «grusom massakre» og den «dødeligste skyteepisoden i USAs historie».

- Dette er spesielt en sørgelig dag for våre venner, våre medborgere som er homofile, lesbiske, biseksuelle eller transseksuelle. Skytteren angrep målrettet en klubb der folk var samlet for å være med venner for å danse, synge og å være frie, sa Obama.

50 mennesker ble drept i angrepet på en nattklubb for homofile i Orlando i Florida natt til søndag. Flere amerikanske medier har slått fast at dette er det høyeste dødstallet i noen skytemassakre i USA i det minste siden 1949.

- I de kommende timene og dagene vil vi få vite mer om ofrene for tragedien. Deres navn, deres ansikter, hvem de var, gleden som var for venner og familie, og hvilken forskjell de utgjorde for denne verden, fortsatte Obama.

Obama ba amerikanerne om ikke å gi etter for frykten. Han forsikret at alt vil bli gjort for å finne ut om gjerningsmannen i Orlando hadde forbindelser til terrorgrupper. (©NTB)

Saken oppdateres.

Det siste om nattklubb-massakren:

Kommentarer til denne saken