*Nettavisen* Nyheter.

Obama forbereder seg på aggresjon

Foto: JONATHAN ERNST (REUTERS)

Barack Obama har bedt militæret forberede seg på kraftige reaksjoner fra Nord-Korea.

24.05.10 12:09

USAs president Barack Obama har beordret det amerikanske forsvaret til å koordinere med Sør-Korea for å være klare for eventuelle aggressive reaksjoner fra Nord-Korea. Det opplyser Det hvite hus mandag.

USA har allerede støttet Sør-Koreas president Lee Myung-bak sine planer om å innføre sanksjoner mot Nord-Korea for å ha senket ett av førstnevntes marinefartøy.

Nå oppfordrer USA nordkoreanerne til å beklage overfor sørkoreanerne.

- Vi støtter president Lees krav om at Nord-Korea beklager umiddelbart, og straffer dem som er ansvarlig for angrepet. Og viktigst av alt, at de slutter med sin krigerske og truende oppførsel, sier talsmann i Det hvite hus, Robert Gibbs, melder Reuters.

Les også: - Den verste situasjonen på ti år

Nord-Korea benekter at de torpederte det sørkoreanske marinefartøyet, og truer med krig dersom Sør-Korea innfører nye sanksjoner.

- USAs støtte til Sør-Koreas forsvar er helt klar, og presidenten har beordret sine militærkommandører til å koordinere med Sør-Korea for å sikre beredskap og for å kunne hindre fremtidig aggresjon, sier Gibbs.

Lee og Obama skal blant annet ha samtaler under et G20-toppmøte i Canada neste måned.

Nord-Korea og Sør-Korea er teknisk sett fortsatt i krig ettersom det ikke ble signert noen fredsavtale mellom landene da det ble innført våpenhvile i 1953.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.