RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama forbereder seg på aggresjon

Foto: JONATHAN ERNST (REUTERS)
Sist oppdatert:
Barack Obama har bedt militæret forberede seg på kraftige reaksjoner fra Nord-Korea.

USAs president Barack Obama har beordret det amerikanske forsvaret til å koordinere med Sør-Korea for å være klare for eventuelle aggressive reaksjoner fra Nord-Korea. Det opplyser Det hvite hus mandag.

USA har allerede støttet Sør-Koreas president Lee Myung-bak sine planer om å innføre sanksjoner mot Nord-Korea for å ha senket ett av førstnevntes marinefartøy.

Nå oppfordrer USA nordkoreanerne til å beklage overfor sørkoreanerne.

- Vi støtter president Lees krav om at Nord-Korea beklager umiddelbart, og straffer dem som er ansvarlig for angrepet. Og viktigst av alt, at de slutter med sin krigerske og truende oppførsel, sier talsmann i Det hvite hus, Robert Gibbs, melder Reuters.

Les også: - Den verste situasjonen på ti år

Nord-Korea benekter at de torpederte det sørkoreanske marinefartøyet, og truer med krig dersom Sør-Korea innfører nye sanksjoner.

- USAs støtte til Sør-Koreas forsvar er helt klar, og presidenten har beordret sine militærkommandører til å koordinere med Sør-Korea for å sikre beredskap og for å kunne hindre fremtidig aggresjon, sier Gibbs.

Lee og Obama skal blant annet ha samtaler under et G20-toppmøte i Canada neste måned.

Nord-Korea og Sør-Korea er teknisk sett fortsatt i krig ettersom det ikke ble signert noen fredsavtale mellom landene da det ble innført våpenhvile i 1953.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere