RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama gjentar Israels rett til selvforsvar

USAs president Barack Obama talte til journalister utenfor Det hvite hus mandag.
USAs president Barack Obama talte til journalister utenfor Det hvite hus mandag. Foto: Larry Downing (/ Reuters / NTB scanpix)
Israel har allerede gjort betydelig skade på Hamas' militære infrastruktur på Gazastripen, påpeker USAs president Barack Obama.

I en uttalelse utenfor Det hvite hus mandag gjentok Obama nok en gang at Israel har rett til å forsvare seg mot rakettangrep fra militante palestinere.

Presidenten sier samtidig at han er bekymret over det økende antallet sivile ofre.

– Vi er svært bekymret for det økende antallet dødsfall blant sivile palestinere og tapet av israelske liv. Det er derfor vi og det internasjonale samfunnet nå er nødt til å konsentrere oss om å få i stand en våpenhvile som stanser kampene, og som kan få en slutt på at uskyldige sivile dør, sier Obama.

Hans utenriksminister John Kerry er på vei til Kairo for å bidra i en diplomatisk offensiv som har til hensikt å få i stand en våpenhvile.

Mandag passerte tallet på drepte palestinere 500, de aller fleste sivile. Samtidig er 18 israelske soldater og to sivile drept siden Israel startet sin offensiv 8. juli. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere