*Nettavisen* Nyheter.

Obama gjentar Israels rett til selvforsvar

USAs president Barack Obama talte til journalister utenfor Det hvite hus mandag. Foto: Larry Downing (/ Reuters / NTB scanpix)

Israel har allerede gjort betydelig skade på Hamas' militære infrastruktur på Gazastripen, påpeker USAs president Barack Obama.

I en uttalelse utenfor Det hvite hus mandag gjentok Obama nok en gang at Israel har rett til å forsvare seg mot rakettangrep fra militante palestinere.

Presidenten sier samtidig at han er bekymret over det økende antallet sivile ofre.

– Vi er svært bekymret for det økende antallet dødsfall blant sivile palestinere og tapet av israelske liv. Det er derfor vi og det internasjonale samfunnet nå er nødt til å konsentrere oss om å få i stand en våpenhvile som stanser kampene, og som kan få en slutt på at uskyldige sivile dør, sier Obama.

Hans utenriksminister John Kerry er på vei til Kairo for å bidra i en diplomatisk offensiv som har til hensikt å få i stand en våpenhvile.

Mandag passerte tallet på drepte palestinere 500, de aller fleste sivile. Samtidig er 18 israelske soldater og to sivile drept siden Israel startet sin offensiv 8. juli. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.