Gå til sidens hovedinnhold

Obama gjorde henne til et fenomen

Studenten Wang Zifei er motvillig blitt en internett-hit i Kina etter Obamas besøk.

(SIDE2:) Da Barack Obama var på besøk i Kina for en uke siden, talte han til en gruppe utvalgte studenter. Blant dem var Wang Zifei.

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

Hun var godt synlig da hun kom inn i en knallrød kåpe som hun tok av seg og satte seg bak presidenten. Den flotte Wang Zifei ante ingenting om at kameraene fanget henne opp.

Hyllet for skjønnhet
Nå er hun blitt en kjempehit på nettet i Kina som kaller henne sin egen Obama girl.

Wang Zufei blir hyllet både for sin skjønnhet og sin oppførsel i nærheten av den amerikanske presidenten.

Selv en uke etter at president Barack Obama har forlatt landet, er kinesiske bloggere fremdeles overbegeistret for frøken Zifei.

Ifølge avisen China Daily har nå Kinas Obama girl nå sju millioner treff på Google.

Vil ikke ha oppmerksomhet
Wang Zifei selv er student ved Shanghai Jiaotong-universitetet der hun studerer økonomi. Hun har tatt til motmæle på sin egen blogg mot dem som mener hun forsøkte å gjøre seg interessant.

– Jeg søker ikke denne type popularitet, skriver hun ifølge China Daily. Denne uken nådde bloggen hennes et besøkstall på 1,3 millioner.

Under tittelen «Hva har president Obama gjort for meg?» forteller hun at oppmerksomheten hun ble tildelt av fotografene helt har forstyrret hennes hverdagsliv.

– Jeg har bedt vennene mine om ikke å fortelle noe om meg. Jeg trodde at ikke å si noe ville gjøre at ryktene la seg, men det har det tydeligvis ikke gjort.

Den kinesiske Obama-jenta sier hun har takket nei til en rekke TV-tilbud fordi hun ikke ønsker at karrieren hennes skal gå den veien.

Norges presidentpike
Det gjorde den for Ingeborg Heldal da hun som lærer traff den gang president Bill Clinton sammen med en skoleklasse barn.

Siden har Heldal sluttet som lærer og satset på en karriere som journalist i bladet Cosmopolitan og som programleder for Studio Fem.

Uttrykket «Obama Girl» stammer fra artisten Amber Lee Ettinger som fikk en YouTube-hit med den sexy videoen til låten «I Got A Crush On Obama». Den daværende presidentkandidaten skal ikke ha vært overvettes begeistret for hyllesten.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg