RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama håper på økt turisme

En liten japansk by på vestkysten digger demokraten Barack Obama.

(SIDE2): Han har aldri besøkt byen, men i byen Obama følger de valgkampen i USA ekstra nøye. Ifølge Associated Press er byens innbyggere helt gal etter Barack Obama.

I Obama henger det nå plakater av amerikanske politikeren på veggene, og snart vil mannens ansikt pryde både hodebånd og T-skjorter. «Smakfulle» Obama-kaker får du også kjøpt.

Figurer og skulpturer
Byen har til nå vært mest kjent for sine lakkerte trefigurer, men nå satser de på at den kampklare presidentkandidaten fra USA skal gjøre byen mer kjent. Politikken til senatoren fra Illinois er i denne sammenhengen ikke så viktig.

- Obama er en god taler og har en fin stemme, så jeg vil at han skal gjøre det bra. Og så deler vi jo det samme navnet, sier Seiji Fujiwara. Hotellsjefen er også leder for den lokale støttegruppa for Barack Obama, som ble opprettet tidligere denne måneden.

Les mer om Obama på Wikipedia.

Byen har lenge jobbet med å binde sammen politikeren Obama med byen. Allerede for et år siden, sendte ordfører Toshio Murakami et par lakkerte spisepinner, en DVD og en guidebok med informasjon om byen til Barack Obama. De har så langt ikke fått noe respons eller en bekreftelse på om han fikk pakken.

Liten strand
Byen har 32.000 innbyggere, ligger tre til fire timer unna Tokyo med tog og på japansk betyr Obama «liten strand». Nå håper de at folk skal oppdage byen og at Barack Obama stopper innom byen når kan kommer på presidentbesøk til Japan.

Et kjent navn kan også gjøre sitt for turisttrafikken. Og det er særlig utenlandske turister byen nå ønsker seg.

Den demokratiske presidentkandidaten har allerede hjulpet byen litt på vei. Under et intervju har han tullet med at han oppga Obama som fødested under et tidligere besøk til Japan.

Les mer om Barack Obama her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere