RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama krever Midtøsten-samtaler

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Barack Obama vil kreve at fredssamtalene i Midtøsten gjenopptas umiddelbart.

President Barack Obama vil kreve at israelerne og palestinerne gjenopptar fredssamtalene umiddelbart, opplyste USAs Midtøsten-utsending George Mitchell under giverlandskonferansen i Oslo mandag.

- Bruke alle virkemidler
- Presidenten har bedt meg om å bruke alle virkemidler for å tilrettelegge for at partene kan starte umiddelbare samtaler, sa Mitchell, ifølge Haaretz.

Mitchell reiser videre til Midtøsten tirsdag hvor han skal ha samtaler med den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu. Mitchell og Netanyahu skal drøfte den omstridte israelske bosettingen på Vestbredden.

Obama har bedt israelerne om å opphøre bosettingen, mens Netanyahu mener den må få fortsette ut fra den naturlige befolkningsveksten.

Tostatsløsning
Videre sa Mitchell at hensikten med giverlandsmøtet i Oslo er å uttrykke støtte til de palestinske selvstyremyndighetene samt bane vei for en tostatsløsning.

- Det er viktig at det blir opprettet flere institusjoner og et regjeringsapparat slik at det på et tidlig tidspunkt kan bli etablert en uavhengig og levedyktig palestinsk stat, sa Mitchell.

Netanyahu kunngjorde søndag at han vil holde en stor utenrikspolitisk tale søndag i forkant av utenriksminister Avigdor Liebermans besøk til Europa neste mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere