*Nettavisen* Nyheter.

Obama leder i ni delstater

Foto: EMMANUEL DUNAND (AFP/Scanpix)

Valgdagsmålinger viser voldsom opptur for Obama.

06.02.08 03:10

Det ser ut til at Barack Obamas opptur fortsetter. Valgdagsmålinger viser at Obama leder på valgdagsmålinger i hele ni delstater, melder Drudge Report.

LES MER: Sjekk de siste resultatene fra USA-valget her

Han leder i delstatene Alabama, Arizona, Connecticut, Delaware, Georgia, Illinois, Massachusetts, Missouri og New Jersey.

Like etter klokken 01.00 melder CNN at de har utpekt Obama som vinner i Georgia basert på deres valgdagsmåling. En time senere ble han også utpekt som vinner i Illinois.

California viktigst
Hillary Clinton leder i fem: Arkansas, California, New York, Oklahoma og Tennessee. CNN utpekte klokken 02.00 at Clinton kommer til å vinne Oklahoma.

Valgdagsmålingen i California går på tvers av meningsmålingen fra Reuters/C-SPAN/Zogby som ble sluppet tidligere tirsdag. Der leder Obama i den meget viktige delstaten med 49 prosent mot Clinton som fikk 36.

California har hele 370 delegater, men i demokratenes primærvalg blir delegatene fordelt mellom kandidatene basert på hvor mange stemmer de får.

Forandring
CNN fikk inn de første valgdagsmålingene i 00-tiden natt til onsdag. Målingen viser hvilken verdi hos kandidaten som var viktigst for velgerne.

For dem som stemte på Obama, svarte 74 prosent at forandring var viktigst, mens 11 svarte «bryr seg om folk». Kun tre prosent av Obamas velgere svarte at erfaring var viktigst.

Erfaring var mye viktigere for Clinton. 45 prosent av hennes velgere svarte at erfaring var viktigst, mens 29 og 15 prosent svarte henholdsvis forandring og «bryr seg om folk».

Erfaring og verdier
De republikanske velgerne var splittet mellom erfaring og «deler de samme verdiene». John McCains velgere mente erfaring var viktigst, mens velgerne til Mitt Romney og Mike Huckabee mente det var viktigst at kandidatene «deler de samme verdiene» som dem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag