RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama og Castro i direkte samtaler

  •  
  • Obama holds a bilateral meeting with Castro during the first plenary session of the Summit of the Americas in Panama City, Panama
  • Obama reaches out to shake hands with Castro as they hold a bilateral meeting during the Summit of the Americas in Panama City, Panama
  • Obama smiles during a meeting with Castro during the first plenary session of the Summit of the Americas in Panama City, Panama
  • Obama shakes hands with Castro as they hold a bilateral meeting during the Summit of the Americas in Panama City, Panama

ANNONSE

Sist oppdatert:
For første gang på 50 år er lederne for Cuba og USA i direkte samtaler.

Panama by (NTB-AFP): USAs og Cubas ledere har møttes til direkte samtaler for første gang på over 50 år. 

Det skjedde på det panamerikanske toppmøtet i Panama by lørdag da Barack Obama og Raul Castro møttes ansikt til ansikt for å diskutere mer i detalj de pågående forhandlingene om USAs planer om å fjerne Cuba fra listen over land som støtter terrorisme.

Castro krever også at USA må heve handelsblokaden av Cuba.

Takket Castro
Mens fotografene sørget for å forevige det historiske øyeblikket, takket Obama Castro for å vise vilje til åpenhet. Castro på sin side svarte med å si til Obama at de må være tålmodige i den diplomatiske tautrekkingen som nå vil komme.

– Vi er villige til å diskutere alt. Men vi må være tålmodige, svært tålmodige, sa Castro.

Tidligere på lørdagen deltok de to presidentene på den første plenumssesjonen til det panamerikanske toppmøtet, der regjeringssjefer fra over 30 land i Nord- og Latin-Amerika er til stede.

Politisk skifte
Tidligere lørdag sa Obama at skiftet i USAs politikk overfor Cuba er et vendepunkt for hele regionen.

Under åpningen av toppmøtet fredag håndhilste de to presidentene på hverandre.

– Det faktum at president Castro og jeg begge sitter her i dag, er en historisk anledning, sa Obama lørdag.

- Betydelige forskjeller
Han erkjente samtidig at de to landene, som er i ferd med å gjenopprette de diplomatiske forbindelsene som ble brutt i 1961, fortsatt vil være uenige om mye.

– Det er ingen hemmelighet, og det er jeg sikker på at president Castro er enig i, at det fortsatt vil være betydelige forskjeller mellom våre to land. Vi vil fortsatt snakke for de verdier som vi mener er viktige. Og jeg er sikker på at president Castro vil fortsette med å snakke for de verdier han mener er viktige, sa Obama.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere