RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Montasje/Scanpix)

Obama og Cheney er i slekt

Sist oppdatert:
Visepresidentens kone avslører slektskapet.

Senator Barack Obama, en av de heteste kandidatene til å bli demokratenes presidentkandidat neste år, er visepresident Dick Cheneys åttemenning, avslører Cheneys kone.

Reuters bringer nyheten.

- Åpenbart er Dick Cheney det sorte fåret i familien, sier Obamas talsperson Bill Burton på ertende maner til CNN.

Fransk immigrant er stamfaren
Det er ingen planer om familiegjenforening. De to er ikke bare plassert i hver sin fløy i amerikansk politikk, Cheney har gjort seg bemerket som en ivrig pådriver for USAs krigføring og stabiliseringsprosessen i Irak, mens Obama har lovet å trekke ut soldatene dersom han blir president.

- Det er utrolig hvordan en stamfar kan være ansvarlig for et familietre som har båret fram liv som har tatt så ulik vendinger, sier hun fru Cheney til MSNBC.

Deres felles stamfar er Mareen Devall som immigrerte til USA fra Frankrike på 1700-tallet.

Også i slekt med Bush
Hun oppdaget slektsforbindelsen under arbeidet med sin nye bok «Blue Skies, No Fences» som handler om å vokse opp i Wyoming.

Ifølge Chicago Sun-Times stopper ikke Obamas slektskap med profilerte republikanske politikere der. i september skrev avisen at Obama og sittende president George Herbert Walker Bush deler samme tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-besteforeldre, som levde i Massachusetts på 1700-tallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere