RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama omfavner Buharis Boko Haram-strategi


USAs president Barack Obama ga uttrykk for støtte til Nigerias president Muhammadu Buharis plan om å bekjempe Boko Haram.
USAs president Barack Obama ga uttrykk for støtte til Nigerias president Muhammadu Buharis plan om å bekjempe Boko Haram. Foto: Kevin Lamarque
Washington (NTB-Reuters): USAs president Barack Obama ga uttrykk for støtte til Nigerias president Muhammadu Buharis plan om å bekjempe Boko Haram da de to møttes i Det hvite hus.

Buharis besøk til Det hvite hus er det første siden han ble valgt som president i mars. Under mottakelsen opplyste Obama at de to lederne skulle diskutere hvordan de kan samarbeide mot den ytterliggående islamistiske gruppen Boko Haram, som har herjet i deler av Nigeria i flere år.

Obama sa til journalister på det ovale kontor at Buhari har integritet og «en veldig klar agenda for å bekjempe Boko Haram-ekstremister av alle slag i sitt land».

Nøyaktig hvilke taktikker Buhari vil bruke i kampen mot gruppen er fortsatt ukjent, ifølge eksperter som forsker på regionen.

Talsmann for Det hvite hus, Josh Earnest, sier at USA kan tilby etterretning for å bidra til den nigerianske innsatsen, samt gi støtte til lokalsamfunnene som er rammet av gruppen.

Den nigerianske presidentens besøk er ment å innlede et nytt kapittel i forholdet mellom de to landene. Da Buhari kom til makten, var det den første demokratiske maktovertakelsen i landet på flere tiår. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere