RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama på besøk i sitt neste hjem

Sist oppdatert:
President Bush og kona Laura ønsket USAs neste president velkommen til Det hvite hus.

Påtroppende president Barack Obama ankom Det hvite hus sammen med kona Michelle og døtre Sasha og Malia like før klokken 20 norsk tid mandag kveld.

Presidenten og hans kommende arvtaker gikk inn på det ovale kontoret, der det var forventet at de skulle diskutere blant annet den globale finanskrisen og krigene i Irak og Afghanistan, melder Reuters.

Obama tiltrer som president 20. januar 2009, og møtet mellom ham og Bush er deres første siden valget 4. november.

Avtroppende førstedame, Laura Bush, viste samtidig Michelle Obama rundt i Det hvite hus.

Obama gikk flere ganger til angrep på Bush i valgkampen og sa at den sittende presidenten hadde mye å svare for etter åtte år ved makten. Da de to møttes mandag, var det likevel lite som vitnet om et anstrengt forhold mellom dem.

Bush selv beskrev møtet som avslappet og vennlig.

Samtidig viser ferske meningsmålinger at Barack Obama står overfor store utfordringer når han flytter inn i Det hvite hus. En meningsmåling utført for CNN viser amerikanerne aldri har vært større pessimister enn de er nå. Bare 16 prosent ser positivt tingenes tilstand. 83 prosent ser mørkt på situasjonen landet er i.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere