RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama sender 17.000 soldater

Foto: DAVID FURST (AFP)
Sist oppdatert:
Barack Obama gjør som han lovet i valgkampen og trapper opp den amerikanske innsatsen i Afghanistan.

USAs president Barack Obama har godkjent en amerikansk styrkeoppbygging i Afghanistan. Det er ventet at denne opptrappingen vil inkludere 8000 soldater fra US Marines i Camp Lejeune i North Carolina i tillegg til 4000 soldater fra hæren i Fort Lewis, Washington, melder CNN.

I en uttalelse sier Obama at soldatene vil bli sendt for å stabilisere en sikkerhetssituasjon som den siste tiden raskt har forverret seg. Første kontingent av de 17.000 skal være på plass i Afghanistan til våren, mens de resterende vil bli sendt til sommeren.

Soldatene er del av en militær opptrapping som analytikere tror kan resultere i at USA får om lag 60.000 soldater i Afghanistan innen 18 måneder, melder NTB.

I dag er 38.000 amerikanske soldater utplassert i landet.

I presidentvalgkampen i fjor høst lovet Obama nær en fordobling av styrkenivået i Afghanistan.

Soldatene USA nå sender vil gå til den sørlige delen av regionen der Afghanistan grenser til Pakistan. Målet er primært å stoppe strømmen av frivillige som reiser til landet for å kjempe på Talibans side. I tillegg skal de amerikanske styrkene bidra til å trene opp den afghanske hæren, ifølge CNN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere