Gå til sidens hovedinnhold

Obama: Skogbrannene en katastrofe

De verste skogbrannene i delstatens historie, ifølge Colorados guvernør.

Colorado Springs (NTB-Reuters-AFP): En person er funnet død i et utbrent hus i byen Colorado Springs i de vestlige delene av USA. President Barack Obama erklærer nå formelt skogbrannene i området som en katastrofe.

Med funnet av en omkommet person i et utbrent hus i Colorado Springs er tallet på døde i brannene i delstaten Colorado kommet opp i fem. Colorado-guvernør John Hickenlooper har beskrevet årets skogbranner som de verste i delstatens historie.

- Verste brannen i delstatens historie

Minst 346 boliger ble flammenes rov da brannen i Waldo Canyon-området nådde boligområder i og rundt Colorado Springs. Dette gjør skogbrannen til den mest ødeleggende i delstatens historie, uttalte myndighetene torsdag, ifølge latimes.com.

Politisjef Peter Carey sa fredag at to personer er meldt savnet i det brannherjede Waldo Canyon-området. Brannene her har drevet anslagsvis 35.000 mennesker på flukt fra sine hjem, og mange bolighus har brent ned.

President Obama erklærte fredag brannene i Colorado som en storkatastrofe, og åpnet dermed for at nasjonale midler kan settes inn i sluknings- og hjelpearbeidet. Det var ventet at presidenten ville besøke de brannherjede områdene senere samme dag.

Brannen har svidd av mer enn 74.000 mål skog, og torsdag hadde slukningsmannskapene bare kontroll over rundt en tidel av brannområdene. Mer enn 8.800 brannfolk med 550 biler, 21 vannbombefly og 170 helikoptre deltar i slukningsarbeidet. (©NTB)

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg