RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama større enn Jesus

Foto: KEN CEDENO / POOL (EPA)
Sist oppdatert:
Hvem er din helt? Et flertall av amerikanerne setter Jesus på andreplass og Bush på femte.

(NTB/Nettavisen): USAs president Barack Obama kommer best ut i en undersøkelse av hvem som er amerikanernes helter. På andre plass kommer Jesus Kristus.

Også Martin Luther King og Moder Teresa må se seg slått av den ferske presidenten, ifølge spørreundersøkelsen som er utført av Harris Poll. Den presenteres i Christian Today, som igjen siteres av avisa Vårt Land.

Deltakerne i undersøkelsen ble bedt om å peke ut en person de anser som en helt.

Populær Hudson-pilot
Resultatet kan tyde på at aktuelle begivenheter har spilt en rolle når heltene ble pekt ut. Chesley Sullenberger, piloten som i januar landet et passasjerfly i Hudson-elva i New York, kom på niende plass, også han foran Mor Teresa.

- Det faktum at president Obama blir nevnt oftere enn Jesus Kristus må ikke feiltolkes, understreker selskapet bak meningsmålingen.

Selv om deltakerne uttrykkelig ble bedt om å velge en person, havnet Gud på en delt ellevteplass sammen med evangelisten Billy Graham.

2634 voksne mennesker deltok i spørreundersøkelsen som fant sted like før innsettelsen til Obama.

Bush på femte plass
På listen over amerikanernes største helter blir Obama etterfulgt av Jesus Kristus, Martin Luther King, Ronald Reagan, George W. Bush, Abraham Lincoln, John McCain, John F. Kennedy, Chesley Sullenberger og Mor Teresa.

For øvrig er det svært få amerikanere som anser sine foreldre som helter. Kun 14 prosent av de spurte beundrer mor eller far nok til å kalle dem helter.

Barack Obama tok en helt verden med storm da han stilte som presidentkandidat i demokratenes nominasjonsprosess i fjor. de færreste trodde Obama hadde noen sjanse ti å slå Hillary Clinton eller John Edwards da han kunngjorde sitt kandidatur en vinterdag i 2007.

Men den karismatiske Illinois-senatoren klarte blant annet å mobilisere en ung velgergruppe som tradisjonelt ikke har vært opptatt av politikk.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere