RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama valgte Biden

Sist oppdatert:
Demokratenes presidentkandidat har valgt sin visepresidentkandidat

Barack Obama skal nå ha bestemt seg for hvem han vil ha som sin visepresident. Valget skal ifølge CNN være senator Joe Biden.

Sendte ut tekstmelding
Kanalen siterte natt til lørdag anonyme kilder i Det demokratiske partiet. Lørdag morgen ble det offentliggjort på Obamas nettside, og en tekstmelding som ble sendt ut til en del av presidentkandidatens tilhengere.

- Barack har valgt senator Joe Biden til å være vår visepresidentkandidat, sto det i tekstmeldingen.

Tungtvekter på utenrikspolitikk
Biden er regnet som en tungvekter på utenrikspolitikk, og dette skal være hovedårsaken til at han trakk det lengste strået.

Senatoren har lenge vært regnet som en sannsynlig kandidat for det prestisjetunge vervet, og spekulasjonene ble ikke mindre da han returnerte fra en todagerstur til Georgia i forbindelse med Sør-Ossetia-krigen.

Den andre presidentkandidaten, John McCain, reagerte kjapt på utvelgelsen av Biden.

- Obama er ikke klar
- Biden har kritisert Obamas utenrikspolitiske kapasitet, og har i stor grad sagt det amerikanerne er i ferd med å innse - at Obama ikke er klar til å bli president, skriver McCain-kampanjens talsmann Ben Porritt i en pressemelding.

Biden på sin side sa i et intervju i juli at han ville valgt Obamas handlekraft overfor McCains militære bakgrunn og utenrikspolitiske erfaring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere