Gå til sidens hovedinnhold

Obama: - Vi skal finne de skyldige

President Barack Obama holdt pressekonferanse om hendelsen i Boston.

Minst tre mennesker ble drept og 100 skadet da to bomber gikk av ved målområdet til et maratonløp i den amerikanske byen Boston mandag ettermiddag lokal tid. Obama hadde svært lite informasjon å meddele da han talte til pressen klokken 00.10 norsk tid.

- Skal finne de skyldige
Men presidenten understrekte at han ville gjøre alt i sin makt for å finne de skyldige bak det som antas å være et terrorangrep.

- Vi vet ennå ikke hvem som sto bak eller hvorfor, og folk må ikke trekke konklusjoner før vi har fakta, sier Obama.

- Vi vil finne ut hvem det var og hvorfor de gjorde det. Ethvert individ eller enhver gruppe som er ansvarlig for denne meningsløse bombingen, vil føle hele tyngden av retteferdighet, sier Obama.

- Jeg vil bare gjenta at vi vil finne ut hvem som gjorde dette, og vi vil holde dem ansvarlig, sier han.

Obama nevnte ikke ordet terror én gang i løpet av pressekonferansen.

Obama sa at han har gitt ordre om at sikkerhetsnivået i hele USA skal heves etter bombingen i Boston, og at sikkerheten rundt Washington D.C. også skal økes. Han har også satt av føderale ressurser til å håndtere krisen i Boston.

- Ingen nordmenn skadet
Det skal være 30 norske deltakere som var påmeldt til maratonløpet i Boston. Utenriksdepartementet har ikke informasjon som tilsier at nordmenn skal være blant de skadede.

- Vi har undersøkt saken, men det er foreløpig ingen meldinger om at nordmenn er blant de skadede eller drepte, sier kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, Kjetil Elsebutangen, til Nettavisen.

- Vi fortsetter å jobbe med denne saken gjennom våre stasjoner i USA, og vil selvsagt følge det opp videre, og først og fremst forsikre oss om at det ikke er noen nordmenn som er rammet, sier han.

- Hva slags råd har dere til nordmenn som befinner seg i Boston-området?

- Det beste rådet er å følge rådene til lokale myndigheter, sir Elsebutangen.

- Vil reiserådene til USA bli endret som følge av denne hendelsen?

- Det har vi ingen planer om, sier han.

HTML EMBED
Reklame

Husker du disse to idiotene?