RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama vil bruke milliarder på å beskytte Øst-Europa

ÅPNER LOMMEBOKA: USAs president Barack Obama talte tirsdag til amerikanske og polske militære foran et F-16 jagerfly i Warsawa i Polen.
ÅPNER LOMMEBOKA: USAs president Barack Obama talte tirsdag til amerikanske og polske militære foran et F-16 jagerfly i Warsawa i Polen. Foto: Janek Skarzynski (Afp/NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
USAs president Barack Obama ønsker å bruke opptil 6 milliarder kroner på militære tiltak for å beskytte land i Øst-Europa.


Sikkerhetsplanen ble omtalt i en uttalelse fra Det hvite hus tirsdag, samtidig som Obama var på besøk i Polen.

Pengene skal gå til luft-, marine- og bakkestyrker som skal utplasseres hos «nye allierte» i Øst-Europa. I tillegg skal land som Ukraina, Moldova og Georgia, som ikke er medlem av NATO, få hjelp til å ruste opp egne militære styrker.

Sikkerhetsplanen må godkjennes av den amerikanske Kongressen før den kan settes ut i livet.

Obama er i Polen for å delta i markeringen av at det er gått 25 år siden fagorganisasjonen Solidaritet vant valget i landet. Valgseieren markerte slutten på kommunisttiden og gjenfødelsen til det polske demokratiet.

– Vår forpliktelse overfor sikkerheten til Polen og våre allierte i Sentral- og Øst-Europa er ukrenkelig og en hjørnestein for vår egen sikkerhet, sa Obama da han ankom landet tirsdag. (©NTB)Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere