RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Chip Somodevilla (Getty Images News)

Obama vil ha millionærskatt

Sist oppdatert:
Foreslår økt skatt for USAs rikeste.

USAs president Barack Obama vil øke skatten for amerikanere som tjener over 1 million dollar i året. Målet er å gi de aller rikeste like høy skatteprosent som middelklassen. Forslaget møter trolig stor motstand.

USA sliter med et gigantisk budsjettunderskudd. Det er derfor opprettet en komite der demokrater og republikanere sammen skal finne en løsning. Målet er å øke statens inntekter.

Et av Obamas forslag er altså å skattlegge amerikanere som tjener mer enn 1 million dollar i året (ca 5, 5 millioner norske kroner).

Det forventes at Obama skal presentere det nye forslaget mandag 18. september, skriver nyhetsbyåret Reuters.

Buffett-skatt
I Washington omtales det nye forslaget kun som Buffet-skatt. Dette skyldes at mangemilliardæren Warren Buffett, verdens tredje rikeste mann, i en kommentar i New York Times oppfordret presidenten til å slutte å «kjæle med de superrike».

- Den rikmannsvennlige Kongressen har skjemt bort meg og mine venner lenge nok, mente Buffett, som foreslo økt skatt for alle som tjener over 1 million dollar i året.

Obamas kommunikasjonssjef Dan Pfeiffer bekreftet på Twitter at det vil fremmes forslag om en såkalt AMT (Alternative Minimum Tax), som skal gi de aller rikeste like høy skatteprosent som middelklassen, skriver nyhetsbyrået.

Vil republikanerne gå i mot?
Det forventes at forslaget vil møte sterk motstand blant republikanerne, som er nødt til å støtte forslaget for at det skal gå gjennom. Obamas forslag vil berøre 0,3 prosent av USAs befolkning dersom det går i gjennom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere