RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama vinner Oregon

Foto: CHIP SOMODEVILLA (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Men avgjørelsen om hvem som blir demokratenes presidentkandidat kan drøye til etter sommerferien.

Både CNN og NBC News har utpekt Barack Obama som vinner i nominasjonsvalget i delstaten Oregon.

Postvalget ble avsluttet klokken 05.00 norsk tid onsdag morgen, og Obama ligger an til å vinne en overbevisende seier i vestkystdelstaten.

Tidligere på natten ble det klart at Hillary Clinton vant nominasjonsvalget i Kentucky. Der slo hun Obama med rundt 35 prosentpoeng.

LES MER: Hillary knuste Obama

Avgjøres i august?
Nattens valg i Kentucky og Oregon ble en milepæl for Obama. Han har nå over halvparten av de valgte delegatene i demokratenes nominasjonsprosess. Likevel er han ikke sikret nominasjon, for partiet har drøye 800 superdelegater som kan stemme på hvem de vil og dermed avgjøre det tette racet mellom Obama og Clinton.

Obamas toppstrateg, David Axelrod, sa at å få storparten av de valgte delegatene er viktig, men at løpet langt fra er over ennå.

Det betyr at kampen om å bli demokratenes presidentkandidat muligens først blir avgjort av superdelegatene i august.

Ser på McCain
Obama valgte å ha nattens valgarrangement i Des Moines, Iowa, og ikke i Oregon eller Kentucky. Iowa har nemlig spilt en viktig rolle i Obamas kamp for å bli president. Det var her han vant sin første seier i valgkampen, og natt til onsdag var han tilbake for å rette fokus mot presidentvalget i november.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Vi står overfor en motstander, John McCain, som kom til Washington for nesten tre tiår siden som helt fra Vietnamkrigen og fikk et fortjent rykte for å snakke ærlig og noen ganger bryte med partiet sitt. Men i årets nominasjonsvalg for republikanerne har konkurransen vært hvilken kandidat som kan være mer som Bush enn den andre, og det er konkurransen McCain har vunnet, sa Obama.

- Vår venn Kennedy
I sin tale valgte Obama også å bruke tid til å hedre sin kollega Ted Kennedy som tirsdag ble diagnostisert med hjernesvulst.

- Det er en ånd som har brakt oss hit i kveld - en ånd av forandring, håp og muligheter. Det er få folk i dette landet som legemliggjør denne ånden som vår venn og forkjemper, senator Edward Kennedy. Han har brukt hele livet sitt til å tjene dette landet, ikke for heder og ære, men fordi han bryr seg dypt om rettferdighet, likhet og muligheter, sa Obama.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere