Obamamania i Kenya har ført til turismeboom

Kenyanske gründere har på ulike måter tenkt ut hvordan de skal tjene penger på Obama-besøket.

Kenyanske gründere har på ulike måter tenkt ut hvordan de skal tjene penger på Obama-besøket. Foto: Noor Khamis (Reuters)

Det er full Obamamania i Kenya når USAs president Barack Obama skal besøke sine forfedres hjemland for første gang som president. Kaoset får lure gründere til å se muligheter.

24.07.15 10:25

Obama ankommer etter planen Nairobi fredag. Landet summer over av forventninger, og mange vil flokke til hovedstaden Nairobi for å oppleve storbesøket.

Men andre ønsker kanskje å komme vekk fra alt kaoset, noe et reisebyrå lekent har tatt sikte på. De tilbyr en rømningsvei for dem som heller vil ha noen litt roligere dager.

– Nairobi er helt snudd på hodet når vi nå venter på POTUS (President of the United States, red.anm.). Dette betyr veldig mye for vårt land, men det er også en del usikkerhet rundt trafikk, sikkerhet og alle disse rare helikoptrene vi ser, sier Agosta Liko, administrerende direktør i reisebyrået Pesapal/Ticketsasa, til CNN.

– Derfor har vi #Obamigration, for å tilby en «Kom deg ut av byen!»-pakke, sier han.

Den fikse ideen har vist seg å være lønnsom.

– Vi opplever en rekordmåned. Og vi håper presidentens besøk vil gjøre at landets turismeindustri fortsetter å vokse, sier Liko.

Obama skal møte slektninger i Nairobi, men det er ikke ventet at han reiser til landsbyen der forfedrene kom fra.

I løpet av reisen til Afrika skal han også besøke Etiopias hovedstad Addis Abeba og hovedkontoret til Den afrikanske union AU.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag