RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

O.J. er løslatt

(EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
O.J. Simpson slapp ut av fengselet i Las Vegas mot kausjon.

Dommeren bestemte onsdag ettermiddag at den tidligere amerikanske fotballstjernen og kjendisen slipper fri, mot å overlevere passet sitt. O.J. Simpson (60) måtte også betale 150.000 dollar i kausjon - i overkant av 830.000 kroner, melder Sky News.

Retten har dessuten bestemt at han ikke har lov til å nærme seg vitner i saken.

- Han er ekstremt lettet og gleder seg nå til å reise hjem til familien i Florida, sa Simpsons forsvarer etter at kjennelsen var klar.

Livstid
Simpson ble pågrepet i Las Vegas søndag og er nå siktet for 11 forhold. Foranledningen var et sammenstøt med selgere av sportssuvenirer på Palace Station Casino.

Simpson hevder at han ikke har gjort noe galt og at suvenirene tilhørte ham selv.

- Det er stjålne gjenstander som tilhører meg. Ingen ble banket opp, sa Simpson til AP etter at saken ble kjent.

Sammen med tre andre menn er han siktet for blant annet to tilfeller av kidnapping, overfall og ran med et dødelig våpen. 60-åringen risikerer å måtte tilbringe resten av livet i fengsel dersom han blir dømt. Begge kidnappingsforholdene har en strafferamme på 30 år hver.

Drapssak
O.J. Simpson ble verdenskjent da han i 1995 ble frikjent for å ha drept kona Nicole Brown og hennes elsker. Simpson har i år vært i søkelyset for å ha forsøkt å gi ut boka «If I Did It: Confessions of the Killer».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere