RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Ap/Scanpix)

Okkuperte rullebanen

Sist oppdatert:
2000 ansatte i det spanske flyselskapet Iberia blokkerte rullebanen på El Prat-flyplassen i Barcelona.

Det førte til fullstendig kaos på Spanias nest mest trafikkerte flyplass og all trafikk ble stoppet. SAS Braathens-flyet fra Oslo til Barcelona som skulle landet klokka 11.40 ble omdirigert til Gerona som ligger en times kjøring nord for byen.

- Vi har hatt problemer med ett fly. Vi måtte busse passasjerene til Gerona – derfor er det forsinket, sier informasjonskonsulent Hege Thoen i SAS Braathens. Flyet skulle lande klokka 15.50, men ankom Gardermoen rundt klokka 21.00.

Sterlings Barcelona-fly ble innstilt - noe som har ført til at et ukjent antall norske passasjerer har strandet i den katalanske hovedstaden, ifølge VG.no.

Det er bakkemannskapene til Iberia som har satt en stopper for trafikkavviklingen på El Prat. De 2000 ansatte protesterer mot at Iberia mistet kontrakten på å utfører bakkeoperasjonene på flyplassen. Spanske luftfartsmyndigheter har gitt denne kontrakten til Fomento de Construcciones y Contratas SA, som er et datterselskap til Iberias rivaler Air Europa og Spanair. Spanair er eid av SAS, skriver AP.

Over 100.000 passasjerer har blitt berørt av rullebaneokkupasjonen. I dag starter mange spanjoler sommerferien og denne fredagen er regnet som en av de travleste i løpet av året.

Ifølge en talsmann for El Prat vil trafikken gå som normalt igjen lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere