Gå til sidens hovedinnhold

Økt britisk terrorfrykt

Tre av fire briter tror at Storbritannia er mer utsatt for et terrorangrep som en følge av landets deltakelse i okkupasjonen av Irak.

Det viser en meningsmåling som ble gjengitt av Sky TV tirsdag. Kun 1 prosent av de 1.500 deltakerne mener at Saddam Husseins fall har minsket risikoen for et angrep, mens 22 prosent mener at situasjonen ikke er endret.

48 prosent sier at det var riktig å delta i krigen, mens 41 prosent synes det var galt. Hvis Storbritannia skulle bli rammet av et terrorangrep, mener 20 prosent at det vil påvirke hvilket politisk parti de vil stemme på. De fleste av disse sier de ville forlate regjeringspartiet Labour til fordel for Liberaldemokratene, det eneste partiet som var imot krigen.

Mandag uttalte Londons borgermester Ken Livingstone at det vil være "mirakuløst" hvis London ikke blir angrepet. Han deltok på en pressekonferanse sammen med sjefen for London-politiet John Stevens.

- Siden 11. september har vi arrestert 520 personer, hvorav halvparten er blitt tiltalt for lovbrudd, og 90 av sakene skal opp i retten. Vi vet at vi har stanset terrorangrep i London. Det er ikke til å unngå at et eller annet angrep slipper gjennom, men min jobb er å sørge for at det ikke skjer, sa han.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot