Økt støtte til Koizumi

Foto: Scanpix/EPA/MAST IRHAM

Ferske målinger viser at Japans statsminister Junichiro Koizumi har styrket sin stilling blant velgerne, etter at han oppløste parlamentet tidligere denne uken.

10.08.05 12:32

Koizumi utlyste nyvalg etter at et viktig lovforslag som ville reformert det japanske postvesenet, ble avvist i overhuset i nasjonalforsamlingen. En måling avisen Mainichi offentliggjorde onsdag, viser at Koizumis popularitet økte markant, fra 37 til 46 prosent, i forhold til forrige måned. En måling i en annen avis bekrefter tendensen, melder nyhetsbyrået AP.

Koizumi gikk på det sviende nederlaget i overhuset i nasjonalforsamlingen, etter at flere medlemmer av hans eget parti stemte imot regjeringens forslag. Etter nederlaget, har Koizumi utlyst nyvalg i Japan 11. september. Flertallet av de spurte i begge målingene støtter denne beslutningen, til regjeringens store tilfredshet.

- Jeg tror dette viser at folk har en dyp forståelse for oppgavene regjeringen står ovenfor, og at de deler regjeringens entusiasme for fremtidige reformer, sier regjeringstalsmann Hiroyuki Hosoda.

Statsminister Junichiro Koizumi har sagt at medlemmene av hans eget parti som stemte imot reformforslaget, ikke ville ha partiets støtte i det forestående valget. Meningsmålingene viser at Koizumis parti LPD ligger an til å vinne valget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag