RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OL-ilden slukket i Paris

Sist oppdatert:
Den olympiske ilden ble slukket to ganger i Paris mandag.

Dette melder Sky News. Politiet valgte å slukke den olympiske ilden og frakte den bort på en buss. Det skjedde bare 200 meter ut i stafetten.

Hensikten skal ha vært å fjerne fakkelen fra demonstranter, melder nyhetsbyrået AP. Det hersker nå full forvirring om hva som skjer videre med den kaotiske fakkelstafetten i Paris.

Ifølge franske medier ble flammet raskt tent igjen, men etter kun ti minutter så politiet seg nødt til å slukke flammen nok en gang. Franske myndigheter sier at flammen ble slukket på grunn av sikkerhetsårsaker, melder Le Parisien.

Rett etter klokka 14 skal imidlertid flammen ha blitt tent enda en gang. Arrangørene bak stafetten har alltid en reserveflamme lett tilgjengelig, slik at fakkelen kan bli raskt tent igjen hvis den først blir slukket.

Se video på TV 2 Sumo(artikkelen fortsetter nedenfor)

227461

28 kilometers rute
Minst fire personer er arrestert. Fakkelstafetten startet like etter kl. 12.00 norsk tid fra Eiffeltårnet og skulle etter planen ut på en 28 kilometer lang ferd gjennom Paris’ gater. Foreløpig har ilden bare tilbakelagt to kilometer.

Rundt 3.000 politifolk er utplassert i Prais’ gater for å slå ned på demonstranter som vil forsøke å slukke den olympiske ilden mandag.

37 arrestert
37 mennesker ble arrestert i London i forbindelse med protester mot Kina søndag. Flere av demonstrantene forsøkte å slukke fakkelen, men britisk politi lyktes med å hindre sabotasje ved å bruke rå makt mot demonstrantene.

Politiet i Paris har forsøkt å etablere en sikkerhetssone med en omkrets på 200 meter rundt fakkelen under den 28 kilometer lange løypen. 200 politifolk, 200 opprørspolitifolk og 65 politimotorsyklister skal til enhver tid vokte den olympiske ilden.

- Katastrofe
Sky News’ korrespondent i Paris sier at det er en katastrofe at flammen ble slukket siden målet er at den skal brenne kontinuerlig gjennom sin verdensomspennende reise, før den til slutt ender i Beijing.

- Dette skal symbolisere fred mellom nasjoner, sier Greg Milam.
Lederen for Den olympiske komité (IOC), Jacques Rogge, fordømmer forsøkene på å slukke ilden, men understreker at han er bekymret for situasjonen i Tibet, melder BBC. Han ber Kina om å finne en fredelig løsning på situasjonen i Tibet hvor flere titalls med mennesker har blitt drept av opprørspoliti den siste tiden.

Eksiltibetanere og representanter fra Journalister uten grenser, står i spissen for demonstrasjonene i London og Paris. Hensikten med de omfattende demonstrasjonene er å protestere mot Kinas politikk overfor Tibet.

- Kina har sørget for at Paris vil i løpet av noen timer ligne på Tiananmen-plassen. Jeg mener det er en skam, sa leder for organisasjonen Journalister uten grenser, Robert Menard, like før fakkelstafetten startet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere