*Nettavisen* Nyheter.

OL-sjef risikerer henrettelse

Foto: (Foto: AP/Scanpix)

Beijings tidligere viseborgermester, nå ansvarlig for byggingen av nye arenaer til OL i 2008, risikerer henrettelse for å ha mottatt bestikkelser.

21.06.06 20:44

Det var først da Liu Zhihua ble sparket fra jobben som viseborgermester i Beijing, at informasjon om hans livsførsel nådde omverden, melder realtid.se.

Han skal visstnok ha hatt et eget ”nytelsespalass” hvor han skal ha holdt seg med unge konkubiner. Men det er beskyldningene om at han skal ha mottatt bestikkelser på nesten 8 millioner kroner som kan koste ham livet. I Kina ligger grensen for dødsstraff, ifølge Times Online, nemlig på en halv million dollar eller 3,1 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Liu Zhihua har vært ansvarlig for byggingen av de nye OL-arenaene og en oppgradering av Beijings infrastruktur. Totalt koster hele utbyggingen i forbindelse med OL kina nesten 300 milliarder kroner, og avsløringene av Liu Zhihua reiser spørsmål angående hans gedigne OL-budsjett.

- Dette er hans eget problem og han undersøkes av en relevant myndighet. Hans fall kommer ikke til å påvirke forberedelsene til de olympiske leker i 2008, sa en informasjonsansvarlig for lekene til Reuters.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.