Gå til sidens hovedinnhold

- OL-terrorister drept i Kina

Politiet skal ha drept to personer som planla et terrorangrep mot denne sommerens OL i Kina.

To personer ble drept og 15 arrestert i forbindelse med et politiaksjon 27. januar i Urumqi i Xianjang-provinsen. Myndighetene hevder at målet var å angripe OL-arrangementet i august, melder BBC.

Opplysningene kom frem i forbindelse med at myndighetene fortalte om en flykapring som skjedde fredag i forrige uke. Et fly ble forsøkt kapret like etter at det tok av fra byen Urumuqi i Kina klokken 10.35 lokal tid fredag, opplyser Nur Bekri, guvernøren i den vestlige provinsen Xianjiang, ifølge nyhetsbyrået AP.

Han fortalte om hendelsen under en debatt om terrorisme i Beijing søndag, men ga lite informasjon om hva som faktisk skjedde. Han kunne ikke opplyse om hvem som var mistenkt for å stå bak flykapringsforsøket, fordi saken fortsatt er under etterforskning.

- Hvem som var involvert, hvor de kom fra, hva deres mål var og hvilken bakgrunn de hadde, er det vi etterforsker nå, sier Bekri.

- Men ut fra det vi vet så langt, var dette et forsøk på å styrte flyet, sier han videre.

Han fortalte videre at besetningen om bord på flyet reagerte raskt og foretok en nødlanding i byen Lanzhou klokken 12.40 lokal tid, uten noen skader på verken fly eller passasjerer. Ifølge Reuters skal det ha blitt funnet et slags brennbart materiale på flyets toalett, og at to passasjerer ble arrestert.

Samtidig kunne lederen for kommunistpartiet i Xianjing, Wang Lequan, opplyse om at de hadde avslørt et planlagt terrorangrep.

- Målet deres var klart. De ville sabotere OL-arrangementet i Beijing. Terrorister og sabotører må straffes hardt, uansett hvilken etnisk tilhørighet de har, sier Wang Lequan.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus