RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeanlegg stenger i to dager

Sist oppdatert:
Iraks to viktigste offshoreterminaler for oljeeksport ved byen Basra i Sør-Irak ble lørdag utsatt for selvmordsangrep. Ifølge Sky News fører angrepet til at anlegget nå må stenge i minst to dager. Det meste av Iraks oljeeksport går gjennom terminalene i Basra.

Det kom søndag ulike meldinger om hvordan angrepet lørdag påvirket virksomheten på Iraks største oljeterminal. Mens nyhetsbyrået Reuters meldte at oljen søndag strømmet som normalt gjennom anlegget, meldte Sky News at anlegget nå er stengt.

Angrepet skadet ikke infrastrukturen, opplyste Shamkhi Faraj, sjef for Iraks oljeeksport ifølge nyhetsbyrået. - Det er ikke noe galt med anleggene, tilføyde han.

Selvmordsangripere gikk lørdag kveld ved hjelp av tre båter til angrep på oljeinstallasjonene i Persiabukta utenfor Basra i Sør-Irak, ifølge tjenestemenn ved havnemyndighetene i Irak.

To av båtene som var med i angrepet eksploderte ved et skip som lå fortøyd ved offshoreterminalen omkring 10 kilometer fra land. En tredje båt ble avskåret av et fartøy fra okkupasjonsmakten da den nærmet seg den forbudte sonen ved Iraks viktigste oljeterminal, ifølge major Ian Clooey, som er talsmann for de britiske styrkene i Sør-Irak, og irakiske tjenestemenn.

Irak er nesten helt avhengig av terminalen ved Basra for å kunne eksportere omkring 1,9 millioner fat olje om dagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere