RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeinstallasjon angrepet

Sist oppdatert:
Selvmordsbombere forsøkte å angripe verden største oljeinstallasjon i Saudi-Arabia fredag. Al-Qaida skal ha påtatt seg ansvaret.

Selvmorsbombere kjørte to biler mot oljeinstallasjonen i Abqiq. Vakter skjøt mot de to bilene, og begge ble sprengt i luften før de nådde installasjonen, melder AP.

Al-Qaida-forbindelse
Al-Qaida skal senere samme dag har påtatt seg ansvaret for aksjonen, som er den første mot oljeinstallasjoner i Saudi-Arabia. På et nettsted som brukes av en rekke terrororganisasjoner ble det lagt ut en melding der man hevdet at de to selvmordsbombene tilhørte al-Qaida-nettverket. Det er ingen måte å bekrefte at denne meldingen er autentisk.

Oljeminister i Saudi-Arabia, Ali Naimi, uttalte raskt at angrepet var mislykket, og at det ikke vil ha noen konsekvenser for oljeproduksjonen i landet.

Oljeprisen steg
Oljeprisen spratt to dollar i været som en følge av angrepet. Man frykter at denne hendelsen er den første i en ny trend, der militante fra Irak tar seg over grensen og angriper oljeproduksjonen i nabolandet.

Ifølge Al-Arabiya døde det to sikkerhetsvakter i tillegg til de to selvmordsbomberne i hendelsen. Den samme kilden opplyser at de to bilene som ble brukt bar logoen til det statlige oljeselskapet som eier fasilitetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere