RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljekrise i Irak

En irakisk brannmann forsøker å åpne en port ved brennende oljeledninger nord i Irak 24. oktober 2005, etter at opprørere gikk til angrep på ledningene.
En irakisk brannmann forsøker å åpne en port ved brennende oljeledninger nord i Irak 24. oktober 2005, etter at opprørere gikk til angrep på ledningene. Foto: (SCANPIX/AFP PHOTO/MARWAN IBRAHIM)
Sist oppdatert:
Den irakiske oljeeksporten nådde i desember det laveste nivået siden krigen i mars 2003.

Landets oljeminister har gått av etter en bølge protester og opptøyer på grunn av høye gasspriser og lange køer.

Kun 34,4 millioner fat olje ble eksportert i desember, omkring 1,1 millioner fat per dag. Dette er det laveste daglige gjennomsnittet siden Irak siden landet gjenopptok eksporten etter at USA invaderte landet i mars 2003, ifølge tall som ble sluppet mandag.

Nesten all oljen ble eksportert fra oljehavner sør i Irak på grunn av sabotasje mot oljeinstallasjoner nord i landet.

Mandag gjenopptok Irak eksport fra sine oljefelter sør i landet etter mer enn en uke med dårlig vær og mangel på slepebåter til oljetankerne, melder Associated Press.

Oljeminister Ibrahim Bahr al-Uloum gikk av etter at regjeringen besluttet å øke prisen på gass mellom fem og sju ganger for å få bukt med svartebørshandelen med billig irakisk gass i andre land.

Al-Uloum uttalte at han ikke var motstander av beslutningen i seg selv, men han mener regjeringen ikke har etterlevd sine løfter til fattige familier om å gi dem erstatning for de økte prisene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere