RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljen mot 100 dollar

Foto: Montasje (SCANPIX/REUTERS)
Sist oppdatert:
Oljeprisen fortsetter den siste tidens klatring.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

På råvarebørsen i USA fortsetter oljeprisen å stige mot 100 dollar fatet.

NA24 - din næringslivsavis

Torsdag steg oljeprisen på frontkontrakten til WTI-oljen med over to prosent til 95,46 dollar fatet på råvarebørsen i New York. Mars-kontrakten løpet ut torsdag.

Positive tall
Stigningen kommer etter oppløftende økonomiske indikatorer i Japan. Japan, som er verdens tredje største oljekonsument, kan vise til en vekst i forrige kvartal på 3,7 prosent som er dobbelt så høyt som økonomene ventet, ifølge Bloomberg.

I USA kom de ukentlige oljelagertallene inn onsdag, og de viste et økt forbruk av bensin.

- Markedet får noe styrke på forventninger om at etterspørselen i Asia og Midtøsten vil holde seg sterk, mens de siste tallene fra Japan ser positive ut, sier en megler hos Sucden i London, ifølge Bloomberg.

Prisene fikk seg også et lite bykst etter at Libanons Hizbollah erklærte hevn på Israel for å ha drept en av sine ledere. En av geriljagruppens ledere erklærte åpen krig mot Israel under begravelsen til sin leder.

På krigsstien
Oljeprisen har også blitt løftet den siste tiden på uttalelser fra Venezuelas Chavez om å kutte oljeleveransene til USA.

Venezuelas president Hugo Chávez er på krigsstien mot USA og ønsker hevn mot den amerikanske oljegiganten Exxon Mobil. Nå truer presidenten med å stanse oljeleveransene til USA for å svare på Exxon Mobils angrep på Venezuelas oljemilliarder. Exxon Mobil gikk rettens vei i forrige uke og fikk frosset Venezuelas midler i USA og Europa.

Dette skjer etter at Chavez sitt regime har nasjonalisert oljeindustrien og fratatt de store oljeselskapenes eiendeler i flere blokker utenfor kysten av Venezuela. President Chavez talte til folket søndag i innslag på statlig radio og Tv og truet med å kutte eksporten for å presse oljeprisen til 200 dollar per fat hvis USA fortsetter den økonomiske krigen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere