RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Israels statsminister Ehud Olmert (t.v.) hilser på palestinernes president Mahmoud Abbas (i midten) og Jordans kong Abdullah.
Israels statsminister Ehud Olmert (t.v.) hilser på palestinernes president Mahmoud Abbas (i midten) og Jordans kong Abdullah. Foto: SCANPIX/AP Photo/Yousef Allan/Jordanian Royal Palace

Olmert og Abbas møttes

Sist oppdatert:
Det uoffisielle møtet i Jordan torsdag åpner for fredssamtaler mellom Israel og Palestina.

Den israelske statsministeren Ehud Olmert og den palestinske presidenten Mahmoud Abbas møttes i Jordan torsdag.

Første møte
Det er første gang lederne møtes siden Olmert inntok statsministerstolen forrige måned.

Olmert og Abbas ble enige om å møtes igjen i løpet av de nærmeste ukene for å diskutere en eventuell løsning på konflikten, melder Reuters.

- Vi bestemte oss for å møtes igjen i løpet av noen uker, sier Olmert.

Nye fredssamtaler
Olmert har ønsket å møte Abbas i håp om å gjenoppta fredssamtalene som nå har stagnert. Han sier at han er klar til å gi slipp på noe av det okkuperte landområdet for å tilrettelegge forholdene for opprettelsen av en palestinsk stat.

Olmert og Abbas var begge invitert til frokosten, som var arrangert av Jordans Kong Abdullah. Gjestene bestod av nobelprisvinnere, verdenspolitikere og andre celebre gjester. Hensikten med frokosten var å diskutere Midtøsten, global sikkerhet og Israel-Palestina-konflikten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere