*Nettavisen* Nyheter.

Omkamp om Afghanistan-soldater

Foto: Ole Berthelsen/Nettavisen

Regjeringen vil vurdere å sende flere soldater til Afghanistan. - Krigen i sør kan sprenge Nato, mener SVs Bjørn Jacobsen.

08.02.07 12:35

Torsdag møtes Natos forsvarsministre i Sevilla i Spania. Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen sier det ikke er tatt noen beslutning om hvorvidt Norge vil sende flere styrker.

-Det vil vi behandle når forsvarsministermøtet er ferdig. Jeg kan ikke forskuttere resultatet nå. Vi skal likevel vurdere denne henvendelsen seriøst, sier hun til Nettavisen på vei til Sevilla.

Avslo
Tidligere i uken sende Nato en forespørsel til Norge og flere andre land om å sende forsterkninger til den internasjonale styrken i Afghanistan. Ifølge Aftenposten ber Nato Norge om å stille med både F-16-fly, spesialsoldater og transportfly.

Norge har tidligere avslått en henvendelse fra Nato om å sende spesialsoldater til Afghanistan, men nå kan spørsmålet bli aktuelt igjen.

SVs forsvarspolitiske talsmann, Bjørn Jacobsen, ser ingen grunn til å endre oppfatning.

Hvorfor skal vi snu nå, når vi lykkes så godt i nord, spør han.

Han peker på at Norge har fått ros i Nato for å styrke koplingen mellom sivile og militære virkemidler.

Kan sprenge Nato
Bjørn Jaccobsen mener den nye amerikanske kommandanten for Isaf-styrkene legger opp til en farlig krig i Sør-Afghanistan.

- Angrepskrigen kan sprenge hele Nato, med de konsekvensene det kan få, sier han til Nettavisen.

- Den nye kommandanten vil ta opp jakten på (den tidligere Taliban-lederen) mulla Omar.

- Amerikanerne gjør akkurat som Irak. Se hvordan situasjonen er der etter fem år, sier Bjørn Jacobsen.

I løpet av de siste ukene har de internasjonale Isaf-styrkene vært i harde kamper med Taliban-opprørere sør og øst i landet Tidligere i uken inntok Taliban-soldater byen Musa Quala i Sør-Afghanistan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.