RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omkom i fabrikk-brann

Sist oppdatert:
En fyrverkerifabrikk i den danske byen Kolding eksploderte onsdag. Senere på kvelden kom en ny eksplosjon. En brannmann har mistet livet.

N.P. Johnsens Fyrværkerifabrik i Kolding står i full fyr. Brannen skal ifølge Ritzau ha ført til minst to eksplosjoner. Politiets talsmann opplyser at en brannmann som var savnet er funnet død. Seks andre brannfolk er innlagt på sykehus. Tilstanden deres er uviss.

- I hele byen kan man høre konstante kraftige eksplosjoner. Det høres litt ut som klokken 12 på nyttårsaften, bare mye kraftigere, sier Jakob Vinkel, som var vitne til brannen, til Ekstra Bladet da det sto på som verst.

Det var kort etter klokka to at det brøt ut en voldsom brann i fabrikken. Det var kraftig røykutvikling, og veiene rundt fabrikken ble stengt. Brannmenn holdt på å slukke brannen da det kom en eksplosjon.

Ifølge dansk politi er situasjonen ikke under kontroll, og stedet er å betrakte som et katastrofeområde. 15-20 villaer i området står også i brann.

Brannmannskaper fra Fredericia, Vejle og Haderslev ble sendt til Kolding sør på Jylland for å bistå i slokkingsarbeidet.

Beboere vest for fabrikken har fått beskjed om å holde seg innendørs, og lytte på dansk radio.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere