RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omkom under okseløp

Sist oppdatert:
13 er også skadd under første dag av okseløpene i Pamplona.

En mann på 37 år skal være alvorig skadd, med en kollapset lunge, rebnet milt og brukne ribben. To andre har fått hjernrystelse, mens ti har fått behandling for kuttskader og mindre sår.

Falt
Mannen som døde var 23 år gamle Aidan Holly fra Irland. Han skal ha falt ned fra en av byens middelalderbygninger

Det er ikke sikkert hvordan de 13 ble skadet. Oftest er det andre okseløpere som tråkker på de som faller, enn det det er oksene som spidder deltakerne.

Fem minutter
Den årlige San Fermin-festivalen tiltrekker seg folk fra både inn- og utland, og er kjent for sine okseløp som svinger seg gjennom byen og varer i under fem minutter. De skadde kommer fra Spania, Storbritannia, New Zealand Australia, Sør-Afrika og USA.

Festivalen har sin opprinnelse så langt tilbake i tid som 1200-tallet, og ble gjort verdenskjent gjennom forfatteren Ernest Hemingway på 20-tallet.

Tyrefekting
Oksene som deltar i løpene blir oftest drept i tyrefektinger etterpå. Tyrefekting er fremdeles populært i Spania, men kritikerne blir stadig flere.

Forut for årets okseløp, var det flere demonstrasjoner mot tradisjonen med å drepe oksene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere