RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omstridt terrorutstilling åpnet

Sist oppdatert:
Den omstridte utstillingen om terrorgruppen RAF vekker sterke reaksjoner i Berlin. Blant annet fordi en av kuratorene er sønnen til en av Rote Arme Fraktions grunnleggere. Se bildene her.

Selve utstillingen er et helt år forsinket fordi det har vært stor debatt om den skulle settes opp.

Sønn av grunnlegger
Kuratoren for utstillingen har forsvart den med å si at dette er kunstnernes eget syn på terror og ikke egentlig en utstilling om den fryktede vesttyske terrororganisasjonen RAF, men både utstillingen, verkene og souvenirene er knyttet opp til RAF.

Medkurator Felix Ensslin er imidlertid sønn av Gudrun Esslin, en av grunnleggerne av RAF og en av dem som begikk kollektiv selvmord i fengselet i Stammheim i 1977.

- Ikke talerør
- Jeg er ikke min mors talerør. Jeg er vokst opp hos fosterforeldre og mitt bilde av RAF er skapt gjennom det jeg har lest i mediene, sier Ensslin til Der Spiegel.

Et av de sentrale verkene er Hans-Peter Feldmann portrett av nitti personer som døde i forbindelse med terroraksjonene, men her henger ofre og medlemmer av RAF side om side, skriver AFP.

Utstillingen er å se på Kunst-Werke i Berlin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere