RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omstridt Yahoo-sjef går av

Sist oppdatert:
Terry Semel trakk seg fra stillingen som administrerende direktør i Yahoo mandag.

Terry Semel blir erstattet av Jerry Yang som var med på å starte opp den amerikanske søkemotoren. Formelt skal Yahoo-sjefen selv ha valgt å trekke seg fra stillingen, men alt tyder på at Semel ikke hadde noe valg.

- Det er nå tid for et nytt administrerende lederskap som innehar andre ferdigheter og styrker, slik at selskapet kan realisere sitt potensial, sa Semel mandag.

431 mill i lønn
Yahoo har de senere årene mistet en stor markedsandel til giganten Google. I tillegg har selskapet blitt kritisert for dårlig teknologiutvikling og mangel på innovasjon.

Likevel har Semel vært en av USAs best betalte direktører. I fjor fikk han hele 71,7 millioner dollar i lønn, noe som tilsvarer 431 millioner norske kroner, melder nyhetsbyrået AP.

Semel fikk sterk kritikk under et aksjonærmøte forrige måned. Aksjonærene var frustrerte over at Semel får den enorme lederlønnen til tross for selskapets dårlige kursutvikling.

Aksjekursen steg
Den amerikanske børsen ønsker nyheten om avskjedigheten velkommen. Aksjekursen på selskapet steg nemlig hele fire prosentpoeng mandag. Semel blir værende i selskapet, men kommer ikke til å ha noe å gjøre med den daglige driften av Yahoo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere